Tuesday, May 4, 2010

Apabila Mata Kiri Asyik Berdenyut

Semalam. pulang dari kerja. mata kiri aku asyik berdenyut. bukan sekali dua. tapi banyak kali. lantas aku mengadu rasa tidak selesa itu pada teman serumah.

"oh tu tanda nak dapat berita gembira" kak syida.

"eh bukan tanda nak menangis ke" kema.

"bukanlah. tu kalau mata sebelah kanan"kak syida lagi.

"hmm..yg saya tahu kalau sebelah kanan nak dapat berita gembira. kita tunggu sajala"kema.

Jawapannya. kema menang!

tak tahu kenapa. pagi ni aku sangat 'down'. otak jadi kosong. rasa tak semangat. aku gagahi untuk tersenyum dan ketawa. sedang dalam hati..aduhh!!kenapa ni?!!

tutup bidai. kunci bilik. letak signboard 'Don't disturb'. duduk sebentar. tup2. air mata mula jadi hujan. tengok gambar mama & abah atas meja. buat aku terus teresak2. Ya Allah..kenapa dengan aku ni?!!! Apa kena dengan Mahfuzah Othman ni!!!

dah puas 'berhujan'. aku keluar. dan disapa seorang staff senior.

"Fuzah, abg Ayob nak pi dah tau. kena tukar pegi Kejuruteraan. hari ni last. minta maaf atas apa2 ye"

kelu...

tengahari. seorang teman yg pernah mencipta suka duka bersama berkunjung mesra.

"Fuzah, nak say goodbye ni. esok saya dah nak balik. dah habis semua dah. minta maaf utk semua ye"

kelu...

petang. seorang junior yg pernah mengadu duka menyapa khabar.

"akak, saya nak balik Johor dah. paper saya dah habis. minta maaf segalanya ye"

kelu...

aku 'berhujan' lagi.

Ya Allah Ya Tuhanku... hanya kerna cinta dan kasih akan rahmatMu, aku yakin dan percaya bahwa setiap pertemuan dan perpisahan ini pasti ada hikmahNya.

Ya Allah Ya Tuhanku...hanya kerna Engkaulah, aku yakini bahwa setiap apa yg berlaku atas diri ini pasti adalah atas izinMU yg amat aku perlu walau bukan yg aku mahu.

Ya Rabbi. sabarkan hati ini. dalam menghadapi setiap erti perpisahan.
Ya Muhaimin. tabahkan jiwa ini. dalam menghadam setiap hikmah yg tersimpan dalam setiap ketentuanMU.


En Ayob. Ramanathan. Romi...dan mereka2...

InsyaAllah. ada ruang dan waktu. pasti bertemu jua. jika tidak di dunia. aku berdoa moga kita bertemu di syurga sana.

10 JempuTlah BerbisiK:

Syahmi said...

akak, xpe, sy still lg kat USM nih... nak balik tak dan, ayah xdak kat umah. haha.. nanti sy meronggeng kat bukit hepp tuh.. haha

mahfuzah said...

thanks dik... :D

Syahmi said...

saya tulis lam blog, semangat punya pasal nak balik, sekali ayah call, ckp dia xda kat umah, adik beradik pun xda kat umah, terus tak balik.. klik kat link nih.. sedih la plak..

http://syahmibudakbaek.blogspot.com/2010/05/between-faizal-tahir-dan-balik-umah.html

Anonymous said...

Everyone loves it whenever people get together and share opinions.
Great blog, continue the good work!

Also visit my weblog; double coated dogs

Anonymous said...

I loved as much as you will receive carried out right
here. The sketch is attractive, your authored material stylish.
nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the
following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.



Here is my blog: toys for kids

Anonymous said...

you are in reality a just right webmaster. The website loading velocity is incredible.
It sort of feels that you are doing any distinctive trick.
Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a magnificent process on this subject!


Feel free to visit my web page ... hound is obedient loyal loving

Anonymous said...

Hi there! Quick question that's totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone. I'm trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue.
If you have any recommendations, please share. With thanks!


Feel free to surf to my page: youth baseball

Anonymous said...

I think the admin of this web page is truly working hard in
favor of his site, since here every information is quality
based data.

Feel free to surf to my website honda s2000 for sale prices

Anonymous said...

bookmarked!!, I like your website!

Stop by my page - gps sensor

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

my web blog gym ball exercises