Friday, May 23, 2014

Kembara : Belgaum, India IV

14 Mei 2014, Rabu

pukul 9 pagi kami bertolak ke Bangalore. sekali lagi naik AC Sleeper Coach. singgah makan tengahari. pukul 8 malam baru sampai airport.

bye bye Tira comel & baik hati...our future Doctor..insyaAllah aminnn...thanks for everything ya...jumpa lagi nanti...insyaAllah..perasan tak depa punya 'lab-coat' pendek sikit dr Malaysia...

ready to go...

tol in India 

singgah RnR...excited dia jumpa kami sebab dia pun muslim...perasan tak orang lelaki sana semua pakai kemeja ja...boleh bilang jari la yg pakai t-shirt...

ada kincir angin!...bukan kat Holland ja ada tau...

Airport kat sini, 3 jam sebelum boarding baru boleh masuk untuk check in dan drop luggage..jadi kena la lepak kat luar dulu...
kena lepak kat luar...

betoi sangat...mmg pakat habis duit rupee kat sini...airport memang pilihan terakhir utk cari souvenir terutama fridge magnet...jenuh wehhhh...tak tenang jiwa tak dapat fridge magnet...tambah bila mama yg pesan... 

dalam toilet wanita ada zone ni...bagus sangat!

selingan...nampak lambang bulatan dalam petak empat segi warna hijau tu???...itu maksudnya vegetarian. jadi nak beli makanan minuman cari saja lambang tu..insyaAllah halal...sbb vegetarian...Kat India kebanyakannya vegetarian hingga telur pun tak makan...jadi tak susah cari makanan kat sini...


flight pukul 12 pagi...pukul 7 pagi, 15 Mei 2014, Khamis..selamat sampai KLIA...pukul 9.50 ke Penang pula...fuhhh...

alhamdulillah semua selamat...sekian kembara ke India yg tak terduga..namun rezeki Allah...nikmat Tuhan manakah yang kau dustakan?...

Allahukbar.



1 JempuTlah BerbisiK:

ciksmile said...

assalamualaikum. boleh bagi kos sepanjang dekat sana tak?