Monday, May 18, 2015

Dekorasi Rumah - Ruang Makan


Kali ni nak cerita pasal ruang makan pula...ruang makan la sangat...hahahah...

CAT

dinding dicat oleh Abah tercinta...gigih ok 'import' dari Kedah...baki cat daripada rumah..hehehee...sepatutnya warna biru ungu tapi dalam gambar ni jadi warna ungu pula...

perancangan awal nak cat dinding ni warna hijau lumut atau kuning mustard sebab nak bagi seragam dengan frame kufi..tapi alang-alang boleh jimat..guna je la cat yang sedia ada...

FRAME KUFI

frame ni tempah dengan Ulul aka suami Jue. saja nak lain dr yg lain pilih warna hijau dengan frame putih. Surah Al-fatihah.

PERABOT

Rak buku beli di kedai perabot..tak salah harga RM99 termasuk penghantaran. tak tahan sangat kayu dia sebab dah melengkung ke tengah..Abah kata dia guna kayu roti ja...jadi Abah ubahsuai letak kayu di tengah2..jadi lebih kukuh

pandangan secara am...lamp floor beli di IKEA...hajat nak beli lampu lain tapi warna putih dah habis...ambil je la yg ni...box biru pun beli di IKEA...kononnya nak match warna dengan dinding...bunga beli di Kedai Bunga @ butik pengantin di Parit Buntar...masa tu teman Dila tengah make up..aku pula gigih pilih & beli bunga...


Meja makan jepun Mama punya...hahahahh...


disebab aku peminat dessert...so kumpul lah benda-benda ni...senang nnt jamuan ka letak je cupcake ke...brownies ka...heeee....tray 3 tingkat tu beli di SSF...cake tray tu pula beli di Rantau Panjang..siap dengan 'pisau' dia ha..harga RM60..beli lepas banjir besar tu...


Ok..setakat ini dulu...InsyaAllah nanti nak kongsi mengenai Dapur pula...hhehehe...

0 JempuTlah BerbisiK: