Thursday, June 18, 2015

Kembara : Star Cruise, Pulau Pinang I

Kali ni terkejut tergempaq (tak la terkejut sangat) aku telah dipelawa untuk sertai program naik kapal bersama adik-adik...huhuuuu...sedar diri sudah tua ya...

Dengan bayaran RM222 untuk satu malam termasuk makan dan sebuah bilik double sharing buat la apa-apa aktiviti atas kapal tu ha.

Pakej yang aku amik ni hanya berlayar ke tengah pulau sekitar Pulau Pinang saja...tak masuk sempadan atau ke Pulau2 lain seperti Krabi dan sebagainya. jadi hanya perlu bawa kad pengenalan saja.

Ok jom kongsi kisah-kisah kembara kali ni naik kapal besaq.

8 Mei 2015, Jumaat, 6.30 petang

sama macam flight, kena check in online pastu print ticket. kat sana kena isi borang (maaf lupa snap gambar borang tu) pastu terus ke kaunter untuk check in dan dapatkan kad ni




kaunter check in
check in & register untuk dapatkan kad
dah macam kaunter tiket bas pun ada
balai berlepas..ala-ala macam airport dah...tapi tak dak la scan bag bagai..cuma tengok kad kita & kad pengenalan

beratur nak naik kapal


stage ketiga...yeaaaa....
lepas masuk tu semua bag kena scan dan depa akan ambil IC kita 

dah masuk haaa ambik....pening juga la cari bilik...huhuhuuu
suasana dalam bilik untuk dua orang...ada TV ok

terbaik bilik dia...wayar yang berjuntai kat tv tu adalah wayar USB untuk charge HP aku...sebab aku tak charge kat plug??
haaa...ni la kisahnya....mana nak boleh masuk plug Malaysia..mana nak tau kan...jadiiii...tolong jangan lupa bawa international adapter ok!...sbb tu la aku charge HP guna usb...syukur ada juga USB kat TV tu...kalau guna TV kotak...hai hai bye bye la HP dengan bateri kong tu....

Pemandangan di atas kapal...ada swimming pool baq hang...sambil makan sambil mandi...mampooo??
makan malam...macam-macam ada...insyaALLAH HALAL...

0 JempuTlah BerbisiK: