Tuesday, September 29, 2015

Kembara : Star Cruise, Pulau Pinang II

Baru perasan cerita naik kapal ni belum habis...huahuaaaa..sabor jela...tu pun jangan... ada hati nak menulis novel...huahuahuaaaaaa...

ok sambung daripada Kembara: Star Cruise, Pulau Pinang I

lepas makan malam, balik ke bilik rehat-rehat sebelum bunyi loceng untuk taklimat keselamatan. tempat taklimat adalah berbeza mengikut tempat yg tertera di kad.

tak ramai yang ada masa taklimat. agaknya semua pandai berenang kot...kami sajalah yang semangat dengar semua taklimat walaupun tak bawa jaket keselamatan yang disediakan di bilik masing sebab segan...hahahaa....

sedikit taklimat oleh abang Filipino yg kacak..kami kemudian dibawa untuk tengok lokasi bot-bot penyelamat disediakan. Ok...doa banyak-banyak bagi selamat semuanya..huhuuuu...




kemudian kami pun 'dibebaskan'. jalan-jalan pusing kapal. agak hampa kerana tak ada apa aktiviti menarik kecuali semuanya...astaghfirullah al adzim....faham-faham je la ye...





akhirnya kami shopping sikit coklat yang kononnya harga ahli nampak lagi murah...Coklat Ritter Sport jatuh harga RM8 daripada RM9...hahaah...lupa dah sebenarnya...tapi murah sikit la kalau jadi ahli...jadi, untuk mengisi masa lapang...aku dan Danial terus cari kaunter untuk ahli...isi borang...tangkap gambar kat situ juga ok...dan yeaaaa..dapat kad...dan dapat souvenir..mug untuk minum2...best2...dan nak daftar jadi ahli percuma saja ya!




dah bosan jalan2..aku masuk tidur dulu..al maklumla...jenis tidur awai...huhuhu...pagi esok..bangun sarapan dan ready untuk check out...sebelum turun jangan lupa ambil kad pengenalan di kaunter di receptionist satu level dengan kedai souvenir tu....huhuuuu...jadi macam kami...dah turun kena naik balik...sebab x boleh check out...sistem x lepas....adoi yaaaa...

Ok jom balik!





0 JempuTlah BerbisiK: