Sunday, July 27, 2008

The White Coffin Menang

CUSA singkatan kpd College & University Student Assembly adalah program pertama yg menghimpunkan para pelajar kolej & universiti dr seluruh M'sia. selama 3 hari 2 malam di Wisma Belia, Kuala Lumpur dgn bertemakan 'Volunteer as a practice of life'.

Dgn ditemani 6 org junior2ku dan 13 lagi wakil dari sekretariat sukarelawan USM, kami meredah highway hingga sesat di KL dan merupakan pasukan yg terakhir tiba. Untungnya kami disambut penuh meriah oleh semua delegasi uni lain. glemer sat.

Aku dimaklumkan yg tugas aku adalah sebagai presenter sebab kononnya dikatakan bahawa hanya aku yg lebih maklum tntg projek THW...ceh!..walupun aku agak blur dgn program ni tapi aku redah jugak...demi insan tercinta...ooppss...demi uni tercinta..thanks a lot to all juniors yg banyak bagi semangat kat aku..mana taknya...balik dari HK..terus aku ke KL...then aku pulak pening2 dgn bahasa utama utk presentation nanti coz aku agak tak yakin dgn BI aku. tapi dlm masa yg sama aku juga ragu2 dgn BM aku...apa ni??tah..aku pun tak faham...bukan apa...program ni di'conduct' dlm BI...so aku takut la aku nanti terkeluar majlis pula...so bincang punya bincang..aku decide present dalam BI..bukan apa..aku pkir sebagai cabaran utk aku jgak...

Alhamdulillah...segala puji bagi Allah...walupun aku tak puas hati dgn presentation aku sendiri tapi...berkat doa semua, USM menang hadiah utama iaitu ' Best Community Service Award 2008'...bangga?..seronok?...ok la...sebab dah dijangka...heeheh..

BTW, thanks a lot pada semua yg terlibat...samada sukarela atau paksarela..ooppss...moga Allah merahmati kalian...sejujurnya..aku happy join program ni sebab banyak pengalaman baru aku dapat...paling penting...ia membuka mata hati aku bahawa...segala yg berlaku..buat aku lebih yakin...ada hikmahnya...

Tahniah USM![gallery]

0 JempuTlah BerbisiK: