Wednesday, September 29, 2010

Diary 43

26-28 September 2010. Aku ke Nilai sebagai pengiring pelajar dalam Ekspo Inovasi Islam di USIM, Nilai...menggantikan Kak Win yang sedang cuti bersalin..aku yakini pasti ada hikmah untuk aku terpilih dalam banyak2 pegawai yang ada.



Aku terima tugas dan amanah atas nama Allah. Aku terima demi sebuah erti pengalaman dan ilmu kehidupan. dan sungguh segala puji bagi Allah yang memudahkan segala urusan walau ku sedari aku sangat mentah dalam hal2 begini. Terima kasih pada adik2 yg banyak membantu dan memahami. Semoga ukhwah yg terjalin terus dalam rahmat kasihNYA...

Percaya dan yakin bahwa setiap yg terjadi pasti ada sebab dan hikmah yg tersendiri...rupanya, di ekspo ini aku telah bertemu dengan seorang teman lama yg sudah hampir 7 tahun tidak bertemu...Bangga aku dengan teman nan satu ini...melihat hasil ciptaannya yg juga peserta ekspo ini telah memenangi pingat perak kategori pasca siswazah. Tahniah Amali!tak sangka sangat dapat jumpa hang kat sini...dah la tu...boleh pulak kita terjumpa dua kali semasa perjalanan pulang...satu bertemu masa kat Jejantas Sungai Buluh...betul2 si Amali ni tunggu depan Van yg kami masuk parking...Dah tu kat Bukit Gantang pula terserempak sampai kami dah 'malas' nak bertegur sapa...hehehee...sungguh aku rasa lucu bersulam kagum dengan aturan takdirNYA...yang cukup2 indah, cantik dan unik...

Di Nilai juga, aku bertemu dengan Kak Win yg setahu aku dia berada di Sarawak...sedang kami mencari parking, aku yg ditakdirkan Allah menoleh ke sebelah kanan dan ternampak kelibat Kak Win sedang masuk ke kereta. antara percaya dengan tidak aku terus menjerit nama Kak Win...

Sahih! memang Kak Win...dia balik utk urusan visa suaminya di Putrajaya dan singgah di Nilai rumah Pak Cik suaminya. walau tak dapat menatap wajah anak sulungnya, tapi sungguh aku gembira melihat Kak Win sihat sejahtera...Aduhh...unik dan indahkan aturan Allah...baru saja aku dan Prof Latif berbual pasal Kak Win, terus saja terjumpa di Nilai...andai saja kami terlambat 1-2 saat, atau Kak Win yg cepat 1-2 saat...tentu saja pertemuan ini tidak berlaku...dan sesungguhnya...semua ini sudah aturan dan takdirNYA...hikmah daripada Allah...Allah Maha Besar!

apapun..tahniah kepada Fatin, Akin, Ain, Diah dan Eton atas kemenangan pingat gangsa...anggap ini adalah permulaan utk kita semua...tahniah juga utk Dr Azman dan Ayuni dengan kemenangan pingat emas...tak sangka Dr Azman ni senior Bio aku...haii...hikmah..hikmah...siapalah kita mahu menafikannya?


0 JempuTlah BerbisiK: