Tuesday, February 21, 2012

Pindah Rumah II

4hb Februari 2012, Sabtu

Dapat panggilan kena pergi kerja hari ni...walaupun memberontak tapi tetap pergi juga.. ;(
pukul 9 pergi pejabat...buat kerja di H23..makan nasi lemak yg Jaya beli...pukul 11 lebih kena panggil ke H20...bincang2..kerja2...pukul 1 aku minta izin balik sebab aku nak pindah barang dari Nibong Tebal ke Minden. syukur dapat 'bos' yang memahami...

bateri 'handphone' pula makin lemah. cuba hubungi Pak Long (yang cadangkan lori sewa) tak dapat2...telefon si Maniam (kawan Pak Long) pun tak terangkat...dalam perjalanan nak jumpa mama, abah, abg Kit dan Najib kat R&R Juru, tolong hantar Kak Akmar balik dulu di Seberang Jaya...

pukul 2 lebih sampai di Nibong Tebal...kemas2 barang...almari, dapur, peti ais dan lain-lain...sempat juga pergi pekan Parit Buntar cari 'L key' sebab nak buka katil..pukul 3.30 petang, lori Maniam sampai...angkat2 barang...siap untuk bertolak..

Abang Kit bawa Suria, Abah & Mama naik Gen2, aku dan Najib naik lori..heeee...syok juga...tengah jalan aku teringat yg kunci rumah baru terlupa ambil dalam peti surat rumah lama. terus patah balik pula...hampir pukul 5 lebih...selamat tiba di Taman Utama, Minden. tengah2 bawa turun barang...terasa 'handphone' tiada..kecoh pula cari telefon...aduhhh!!!

Alhamdulillah jumpa dalam kereta Suria...heeee...ampun ya semua...buat kecoh sikit...Alhamdulillah semua selamat dipindahkan...uncle Maniam pun baik tolong juga angkat barang...sepanjang naik lori siap pasang 'Hotfm' lagi...

terima kasih kat Kak Zie sebab perkenalkan dgn Pak Long dan uncle Maniam...kalau tidak dah melayang RM350 kena bayar untuk lori sewa...tapi syukur dah jimat RM170 dgn uncle Maniam ni...Alhamdulillah..

terima kasih tak terhingga juga pada Abah, Abg Kit & Najib...tolong pasang katil, kabinet tv, langsir, dan macam2 lagi...terus bertolak balik malam tu juga...huhuu...tinggal Mama bermalam dgn aku saja sebab esok kami berdua nak pergi kedai emas..heeee...

* Kak fina tak ikut sebab demam...
* tak sempat tangkap gambar sebab sibuk sangat...bateri pula makin lemah...tinggal catatan saja buat kenangan..

0 JempuTlah BerbisiK: