Wednesday, May 23, 2012

Kembali ke Sekolah

Alhamdulillah!..sampai juga hajat di hati untuk kembali ke sekolah..bertemu guru-guru yang banyak berjasa dan berbudi...akhirnya aku diizinkan melawat Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Abdul Malik, Alor Setar Kedah...sekolah yang banyak mengajar aku erti kegagalan dan kejayaan..sekolah yang banyak mencorak aku sehingga begini...alhamdulillah..

Ahad, 12pm..aku dan Timah pergi ke sekolah dengan tujuan menjemput para guru ke Walimatul urus Timah, 26hb nanti..sekaligus aku ambil peluang untuk bertemu semula dengan cikgu2...kira sempat jugala ucap Selamat hari Guru kan...tak lupa kami sempat melawat tempat2 yang penuh kenangan dan nostalgia ni...hmm...rasa nak pergi sekolah balik kan...

ni la tempat lepak2..waktu rehat..waktu balik...waktu perhimpunan dannn...waktu tengah tunggu paper seterusnya masa exam PMR dan SPM...kat sinilah Didi dok kalut check balik jawapan setiap kali lepas habis exam (Dia dah kerja kat ASTROsekarang)...yang aku pula akan lari sebaik saja dia buka buku untuk semak jawapan...tak sesuai ok!...yg lepas biarkan lepas...

ni tapak perhimpunan setiap hari ahad pagi...

 Makmal ICT..tempat aku selalu chatting2..dulu mana ada FB, Twitter bagai..dah boleh chatting pun kira hebat dah..Oh ya..jangan tak tau aku pernah jadi Ketua Pengawas ICT juga...heheheee...

dah ada sekolah baru kat belakang...dulu situ semua sawah padi...
 blok paling lama...aku pernah tingkatan 2 dan 3 di sini...

bilik guru...dapat jumpa Teacher Farah & Eliza, cikgu Hajar, ustazah Sakinah dan lain-lain lagi...

0 JempuTlah BerbisiK: