Wednesday, February 13, 2013

Diary 73

Selamat Tahun Baru Cina...

paling seronok tahun baru Cina  kali ini sebab Umar akan balik ke Kedah buat pertama kalinya...Ya!.. selepas aku cuma sempat tengok wajahnya tak sampai 24 jam -  25 Disember 2012 yg lalu...: (

atas permintaan...aku menjelajah hampir semua pusat beli belah di Pulau Pinang (tidak termasuk Tanah Besar) untuk mencari rocker@bouncer khas untuk Umar...hebatkan kuasa cinta dan kasih sayang...sanggup buat apa saja...hmmm...

mula2 pergi butik Anakku di Relau..kata orang situ murah..tapi bagi aku sama saja..barangan pun banyak yang lama2...kedua pergi ke Jusco Queensbay...pergi dua butik bayi kat luar...satu butik saja ada rocker...mahal pula dekat RM400++...jadi  terus cari dalam Jusco...dah jumpa yg berkenan dan harga berpatutan...tup tup..

"Maaf cik..promoter dia cuti"

HAH!...jadi..saya tak boleh beli lah ni...rasa macam nak saja buat aduan kat Customer Srvice tapi sebb dah maghrib aku terus berlalu penuh hampa...kecewa sangat sebab dapat alasan macam tu...boleh terima lagi kalau alasan stok habis atau lain-lain...tapi alasan promoter cuti adalah pertama kali kot...nak meniaga ke dak ni??

ketiga, Jumaat tengahari aku pergi ke SunShine Bayan Baru...dan tiada langsung stok...lagi best...yg penuh stroller je banyak...jadi aku plan untuk ke destinasi terakhir iaitu Gurney Plaza. tapi macam biasa aku perlu teman dan keluar awal...kalau tidak mesti sesak tambah2 Raya Cina ni kan...

malam jumaat aku  bermalam di rumah kak Farhana..juga senior Bio di USM..dia pun AR juga di PiPPA...sempat kami main masak-masak dan makan sampai kembung perut..heheheh




9 Februari 2013, Sabtu

ditemani Jue, pukul 9 pagi kami bertolak ke Gurney Plaza. parking tempat paling strategik dan sarapan roti sebagai penguat untuk beli belah.



dah agak kedai buka, kami terus memburu rocker@bouncer...kat Parkson cuma ada dua pilihan saja...mahal pula..apakah??...tapi masih semangat mencari, kami ke butik Mothercare...Alhamdulillah ..banyak sangat pilihan dan harga pun boleh tahan...kami pergi pula tinjau di butik bayi berhadapan Mothercare..walau nampak biasa saja tapi ada barangan yg sama di Mothercare & Toys R Us malah harga lebih murah...contohnya yang ini...


Lamaze (di sebelah kiri) tu aku jumpa paling murah kat online RM56.90...tpi aku dapat kat butik ni RM29.90...hah!!...terus beli...tak pikir panjang dah...sebab aku dah 'aim' nak beli...hehehehe....sebelah kanan tu aku beli kat Toys R Us..RM19.90...atas nasihat Jue..kalau ikut nafsu aku dah lama aku ambil Lamaze punya harga RM29.90..hehehe..terima kasih Jue...nasib baik tak ambil sebab jumpa yang harga sama tapi lagi banyak...boleh kat kaki dan tangan...

Jue aka penasihat barangan bayi aku...heheheh
rocker@bouncer untuk Umar Fahim...tinggal satu saja dan paling murah...RM99.90..akhirnya..dapat juga...

teman Jue pula beli kasut high heel...
Menu tengahari adalah Pecal Ayam terkenal di Penang...sekarang di Bukit Jambul..dulu kat Sunny Point..kalau mai sini..ada ja muka geng USM..hehehe


Malam pula ada walimah Kak Intan Haslina...anak kepada Prof Datin Hasnah..kak Intan adalah senior Bio aku masa di USM...dia antara senior yg pertama tegur aku dan sangat baik. walaupun kami jarang berhubung tapi dia antara senior yang dekat di hati aku...ewahhh...Mak nya pun baik dan lemah lembut..walau keluarga mereka berkedudukan, berharta tapi sangat rendah diri dan hati mulia, tak sombong dan pemurah. sungguh aku kagum...
courtesy Asya Ahmad
Majlis di Dewan Mutiara, Kompleks Tabung Haji...warna tema..turqoise
di atas meja ada kad untuk ucapan kepada pengantin...ringkas tapi kreatif
cenderahati
pencuci mulut...tapai ais krim...pertama kali makan ni...

ok..selesai semua...esok dah nak balik kampung...jumpa Umar Fahim..nak peluk cium puas-puas...hehehhe...

0 JempuTlah BerbisiK: