Monday, August 17, 2009

Selamat Bertunang Abg Kit!

Sabtu, 15 Ogos 2009

Aku 'berlari' pulang atas sebab-sebab berikut:

1. Majlis bertunang abg kit (abg sulung merangkap bakal menantu pertama mama&abah)
2. nak polish up my driving skill sambil bawa balik suria untuk mohon restu mama&abah. heeee.
3. hmmm...apa ye?!Oh ya..balik la sebab dah lamaaaaaa tak balik maaa...waaaaa!

itu pun subuh2 ahad dah pecut balik Penang sebab kena bertugas jaga bilik gerakan. Alhamdulillah. Allah mudahkan perjalanan, selamat pergi dan balik. Alhamdulillah3.

Majlis peminangan berlangsung penuh sederhana, harmoni dan ceria. dan hanya aku sorang saja ahli keluarga yg pergi. mama & abah tak pergi. sebab mama tak sihat. abg An tak balik. Najib pun x pergi.hohoho..maka pergilah aku bersama Mak Njang, Cik Nah, Pak Su dan ketua rombongan Pak Lang Ya.

Alhamdulillah dan Allah Maha Besar. first time jumpa bakal kakak ipar. tak ada ucapan yg terluah dan kata yg terdetik melainkan syukur padaMu Ya Allah. mengurniakan pasangan yg terbaik buat abangku. Amin..Amin..Amin..

dan sungguh lagi Allah Maha Besar apabila aku bertemu dengan kawan sekelas aku masa form 4 & 5 di SMKTAM malah sama2 menuntut di USM, Alaina Lokman. Ya Allah. kecil sungguh dunia ni. rupanya tunang abg aku ni mak cik pada Alaina. wah kiranya aku ni pangkat lagi tua la...hua3...

Ya Allah..cantik sungguh aturanMu!

Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah





bisik-bisik: sengaja tak tunjuk muka bakal kak ipar...surprise! :P

5 JempuTlah BerbisiK:

MUNIRA AZME said...

suka blog nie... be a follower for my blog k...

Anonymous said...

ala mmg wt saspen la k.cik nih, baru nk tgk bakal spupu ipar..
aih ader jugk bdk ushna tuh nyebuk2 kt c2 ek.. nway congratz bang kit...
izati...

Najiro said...

Hujan
Sentiasa Berbisik
Cuma Kita
Tak Sedar.

Cinta Yang Bermaruah
Tahniah Bangkit!

Najib-

FuzAma said...

munira azme: thanks sis..salam kenal

zati: wahh..best tau zati kat sini..heee...keep in touch dear!

najib: ok..akak dah lawat..keep it up the good work!

Anonymous said...

Husnuzonbillah...
tahniah, jaga diri.