Wednesday, February 18, 2009

Congrats Dad!!!



kalau tahun lepas tulisan bang an masuk newspaper. kali ni karya abah pula mengambil bahagian. 17 Februari 2009, akhbar Sinar Harian telah menyiarkan hasil nukilan abah di ruangan dari blog ke blog. walaupun kecil je ruangan tu but we still very proud of u Dad!

Ha!3 orang dah masuk. yg lagi 3 apa cerita?heheehe...btw..ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..apapun..aku memang tabik kat abah yg memang bahasa melayunya tak dapat ditandingi. pernah dia balas puisi kat satublog ni ygbuat aku ternganga sebab bahasanya yg terlalu tinggi. alahi..malunya aku..malu sebab tak belajar dari abah.

tapi..aku rasa..abah still rasa sangat bangga dan lega sebab dia masih ada abang an. yg merupakan 'kuih' daripada 'acuan' abah. hehehe..aku?!..aku jadi ' lapik acuan kuih' je. jadila kan. amik sini sikit. sana sikit. tak baik tamak k.

jadi. korang lawatla blog abah aku tapi jangan terkejutla sebab blog abah aku ni spesifik utk arena politik. TAPI. korang tak akan rugi utk membaca dan merasai betapa indah & kayanya bahasa ibunda kita. sebab. my Abah is the best ok!


bisik-bisik: tak sempat tanya soalan exam bahasa melayu masa abah jadi guru pakar & pemeriksa.


3 JempuTlah BerbisiK:

ManSaari said...

Intan.

Awalan dengan terima kasih.
Lambung biar tersidai,terdampar biar berlantai.

Berbaloi jika kuah tertumpah ke nasi, air menjadi penawar dahaga.

Langkah biar bertapak, berjalan biar bertatih,lari biar berlorong, pintas biar di hadapan, tegar biar berpagar.

Salam ilmu untukmu.

ainunl.muaiyanah said...

wah~

bagus itu, tahniah untuk abah fuzah juga ya.

fuzah bila lagi?

tidak mengapa karya tidak tersiar asalkan kecintaan pada bahasa itu tidak pernah pudar ya.

candylips_izy said...

dtg amek luv banner yah..