Wednesday, December 10, 2008

Jalan2 mencari makanan halal 1

1st time ke rantau org. aku mmg cukup was-was bab makan. tambah lagi. negara yg aku pegi tu cukup terkenal dgn benda alah tu (babi). nasib baik organizer ada sediakan makanan halal khas utk muslim. walupun utk time lunch je. okla kan.

nak jadi crt. yg non-muslim pun join corner ni jg coz depa kata makanan utk muslim sedap. menu berubah2. yela. kejap udang. kejap ikan. yg non-muslim. asyik ayam je. wah. bila dengar. aku apalagi. terus rasa bangga! tak blh lupa masa aku n geng muslim lain masuk dewan makan. terus para petugas terpa kami dan tunjuk tempat makan khas utk muslim. Muslim!Muslim!teriak mereka.


so sepanjang kat sana. aku cuma berani makan buah je time farewell dinner. masa breakfast. maka bubur nasi kosong. tak ada garam. tak ada lada. nasib baik bawa stok dari Msia. fuh!ada jg aku try Mcd sana. order Mcfillet. cam besa. sos tomato je ada. ermm...tapi last day kami untung sebab jumpa kedai Halal. paling femes mi buatan sendiri. siap ada demo lagi kat depan kedai. so. mmg tak ragu2 la makan kat sini. lepas makan. ada adegan peluk memeluk dgn tauke kedai. well. perasaan jumpa saudara seagama walau berlainan bangsa dan budaya. tak dpt diungkap kata2.


utk balas dendam. masa kat flight. aku makan sepuas-puasnya!heee...makan la utk hidup!
n utk menambahkan selera makan kita semua. di bawah ada disertakan beberapa gambar makanan. yg aku pun tak makan.hahaha...tengok je la ye.



















bisik sikit: so..ada rasa lapar ke???


5 JempuTlah BerbisiK:

wan fara said...

hahha fuzahhhhhh tlong laa
rse sgt lapa niiii~~ adei.

tp btul kan ble jjmpe org yg bngsa and agama sme ngan kita tak dpt ungkap ngan kata2 =D

kerol said...

ayat ko 'rantau orang' tu macam sopan gilerr...cakap jelaa..
masa mule2 aku pi overseas
baru la gah skit
hahaha

manjafari said...

waaaaa fuzah....
fari dh rindu nk mkn m'sian food...
mmg ssh nk cr halal food kat sini...
asyik2 mkn benda yg sama ja kat sini...klau dulu kat m'sia mcm2 bleh mkn...huhuhu :'(

FuzAma said...

fara : huhuhu..sesungguhnya org mukmin tu kan bersaudara..

kerol : ko ni mmg tau..paham je aku ni..btw..aku kan 'sopan-santun' orgnya..apala sangat takat seberang laut tu..ceh!

farie : alahi..sori2..takpa..sabar k..nnt mama pos food k..heee

ainunl.muaiyanah said...

saya!

sayang yang suka makan ni dah lapar~