Thursday, December 11, 2008

terima kasihla...

aku nak crt pasal sorg ni. sorila ye. kalau terasa. mmg mengutuk pun. bkn apa. sebgi ingatan kita bersama. bahwa kat dunia ni. ada org yg mcm ni. so. jaga2!

aku jumpa sorg ni. yg mmg aku anggap kawan baik aku. walu ada sekali dua aku rasa feel 'lain macam'. tapi. atas nm kawan. aku abaikan. yela. aku pun tak sempurna. dia ni sentiasa puji aku. hormat aku. sikit2. fuzah. fuzah. fuzah. sampai aku naik rimas. lemas. dan...malas! hello..blh tak. jangan buat aku ni mcm 'tinggi' sangat. aku dah la pendek. so. besa2 dah la. lagipun aku takut. satu hari nanti. mgkn kerana sedikit kesilapan dr aku yg hina dina ni. terus dah tak hormat aku ke or frenzship jadi lebur.

Allah tu Maha Kuasa. satu hari terbukti segalanya. jgnkan nak tegur sapa. nak tengok muka pun. aku naik menyampah. ish3. teruk la kau ni fuzah!

sorila. aku ni bkn baik sangat. aku tau. kita tak sempurna. aku dah maafkan insan ni. tapi utk bersama seperti dulu. oh...rasa tak sanggup lagi hati aku disiat2. dititis air limau sebelum dibakar hangus. cis!

aku masih blh maafkan. bila depan aku dipuji dipuja. belakang aku dikutuk dihina. aku masih blh diam. bila kerja yg dia janji akan buat. last2 aku yg kena buat. then nama dapat kat dia. aku masih blh senyum dan ketawa. bila dia cakap kat belakang lain. depan org masa present cakap lain. cakap org dia yg lebih.

tapi..semua tu terus musnah. bila aku dianggap alat utk dia capai segala impian. pergi luar negara. dapat nama. jumpa vip sini sana. pastu. campak aku tepi jalan. pandang pun mcm lanun buta sebelah. helloo...kau anggap aku ni apa???batu. kayu.perlu ambil. tak perlu. campak.

oklah. semua salah aku. minta maaf k. harap2 kau akan berubah. ingatlah. setinggi mana pun kita. jgn dilupa yg dibawah. sebab apa yg kita ada. bkn milik kita. semuanya anugerah DIA. jadi. jangan jadi bongkak. mengakui kelemahan diri. tak bererti kau tewas.

apapun. thanks for this guy. untung. kau bukan setauhid dgnku. kerna. aku lebih rela hilangnya kau. dari hilang DIA tercinta. terima kasihla mengajar aku. bahwa jgn mudah percaya org. dunia ni. banyak manusia talam dua muka. well. masing2 ada kepentingan sendiri. tapi. jangan lupa. janji Allah. sentiasa menanti. masa tu dah tak blh lari. so..pinjam slogan nabil...lu pikir la sendiri!

bisik sikit : tarik aku ye kalu aku terlepas 'tali'.

4 JempuTlah BerbisiK:

ManSaari said...

waris Tok Moris mengamuk. esh! ESh! Astaghfirullah. Sabar sayang. Hanya yang jernih dapat menyuluh dasar biarpun sedalam mana disembunyikan kaca atau muriara.

wan fara said...

fuzah?ok kah..?huhu sabar2...
biasala bila da kenal bru kte tau dri mereka sbenar..
smua org de klmahan, bgitu juga kita =)
sabar ekkk~

FuzAma said...

mansaari : ha..depa belum tau darah kestaria kita..heeee

wan fara : fara, i ok la...saja je lepas geram..heee...syok gak!

ainunl.muaiyanah said...

haha..
manusia yang gunakan kita utk kepentingan mereka takkan hidup senang

according to my sister (2008), hidup ini ada imbal balik, kalau kita wat susah kat org, suatu hari mesti ada balasannya...

kan..