Thursday, January 15, 2009

Jujur & ikhlas


Selamat mengundi adik2 di USM. Terbayang masa kena mengundi dulu. siap baca doa lagi masa nak pangkah calon. hahaha...apapun. aku ni bukanlah orang kuat U. tapi aku tetap amik tau juga. yela. ramai juga kawan2 yg terlibat dalam arena ni kan.

Seingat aku. cuma sekali Rapat Umum (RU) aku pegi. sebab masa aku first year. tak ada PRK.sebab? no komen. masa 2nd year. heehehe...RU tu apa ek?...dah tahun akhir barulah terhegeh2 nak join..ishh..kena amik tau jg. takla nganga ja bila org tanya.

paling lawak bila ada member tanya.

"awat hang tak join MPP, fuzah?"

HAH!!apaaakah?!!..perlu ke?!!..layak ke?!!

dan bila aku ditanya.

"apa pendapat hang tentang MPP"

...

well. lain org lain pendapatnya kan. aku ni. susah nak cakap. sebab aku bkn rapat sangat. cuma taula sikit2. tak banyak pun. sikit je.

cuma pendapat aku je la ye. MPP have to stand by themselves. tak dipengaruhi mana2. just their own. yg membawa suara2 mahasiswa. utk kebenaran la je la. yg tak baik. jgn layan.

btw. aku tau bukan senang. lebih mudah utk bercakap dari mengalami sendiri. so lebih baik kita diam. kalau tak tau benda yg sebenar. yg rasa betul2 jelas. barula cakap k. lagipun. hanya Allah yg lebih tau. lagipun. hati manusia ni. bukan boleh sukat2. apapun. utk semua. Jujur & ikhlas. jadilah sandaran kita semua. ikhlas ni. hanya milik Allah. so. sebagai manusia. kita mesti selalu sangka baik k.

utk bakal2 pemimpin ni. bersihkan hati dgn perjuangan yg suci. jangan dipengaruhi mana2 anasir. balik kepada agama kita dan siapa kita yg sebenarnya. jelaskan dulu matlamat. jangan main hentam kromo je. ini sma amanah yg akan dipersoalkan. kalau rasa tak mampu. mohon petunjuk DIA. apapun yg terjadi. yakin & percaya. segalanya sudah ditakdirkan. pasti ada hikmah di sebaliknya.


bisik sikit: aku sokong sma yg sokong alam sekitar..heeeee


0 JempuTlah BerbisiK: