Monday, November 17, 2008

adik-adikku

bulan april 2008. dua kali aku menjenguk tadika koperasi Minden kat hujung desasiswa cahaya. jenguk bkn sebarang jenguk. jenguk aku sbb ada program/aktiviti kompos & tanam pokok. anjuran RCE USM. kebanyakan bdk2 ni anak2 staff/student USM. so adala juga terjumpa dgn anak2 lecturer aku yg comel2.
1st program was composting. lepas bagi 'kuliah' pasal composting oleh aku (ceh!). bdk2 ni diberi sebiji pisang dan kulit yg akn dibuang ke satu tempat khas. lepas tu ramai2 kutip daun kering utk masuk tmpat khas jg. so now dan 7 months. erm...apa dah jadi dgn composting tu ye??!



2nd program was tree planting. ada pokok buah-buahan, bunga-bungaan, & sayur-sayuran. very enjoyable!!berpeluh2. agak2 dah berbuah ke pokok tu?






"we do not inherited the earth from our ancestor but
we just borrowed it from our future generation"











4 JempuTlah BerbisiK:

ainunl.muaiyanah said...

mahfuzah : neway teringin sangat buat program ini masa jadi naib presiden kelab tetapi sibuk sangat dan tak sempat la.. sedihnya

FuzAma said...

ainunl: hee..projek ni pun last minute..tu pun puas dok push. bajet ada cuma masa dan tenaga lak kurg. alhamdulillah berjalan jg. tapi tula..buat pojek senang. nak maintain tu susah.

hamz86 said...

sangat murni hatimu

FuzAma said...

hamz86: segala puji hanya unuk Allah.