Thursday, November 27, 2008

Diary 4

pagi ni teman Pauline pegi jumpa dr kat hospital Pantai. masa nak X-ray jumpa pulak dgn mama Aisyah, tauke kafe Siswa/kafe kuning/kafe bistro USM. apa lagi. sembang sakan la kami. Isu paling hangat. mestilah pasal 'The White Coffin'.

kata mama Aisyah. eco-pack skrg banyak prob sebab asyik tak ckp stok. yela. demand makin tinggi. sekrg mereka tukar pakai brown paper. aku tanya. charge tak? tak. ermmm...ntahla. aku sebenarnya dah tawar hati nak pikir pasal ni. dah kering dah hati ni.

Aikk?! pelik ni. cmna org yg dulunya berkobar2 memperjuangkan 'TWC' dah jadi camni. hmmm...nantilah. sampai masa. akan diluahkan jg. masa yg akan menentukan. apapun dari dulu lagi aku kata. buat MOU dgn company tu. tapi cadangan aku ditolak. yela. siapalah aku ni. sekrg bila dah jadi camni. sapa susah. kalau guna brown paper tapi tak dikenakan apa2 charge. tak sampailah objektif dan matlamat utama iaitu utk kurangkan sampah. Hiii...ntahla. ditelan pun mati diluah pun mati.

Petang pula. Ke Shin dtg office. apa lagi. sesi luah perasaan la. pasal USM. pasal KAS. final project. pasal seseorang. jeng3...hmmm...cepat masa berlalu. rasa mcm baru sngt kami bersama2 melontar suara. berpadu tenaga. berkempen 'THW'.

bila dok sorg2 ni. tengok gambar2 masa kempen. rasa bahagia. gembira. terharu. semua pun ada. ada jg secebis memori yg ditinggalkan di menara ilmu ni. tapi. sebenarnya ada jg rasa sedih. kecewa. sakit hati. semua pun ada. Hiii..ntahla...

yg pastinya. lakukan apa saja dgn hati yg jujur dan ikhlas. letakkan kepentingan organisasi melebihi dari kepentingan peribadi. andai ini sahaja pengorbanan aku utk USM. dan andai sj aku sudah lagi tak diperlukan di sini. DIA lebih tahu. di mana yg terbaik utk aku pergi. kerna DIA jg yg meletakkan aku di sini. mengisi kasih hati. yg tertinggal sepi.

mungkin sudah masa utk aku pergi

4 JempuTlah BerbisiK:

ManSaari said...

kenapa intan. kehidupan adalah kejernihan air di hulu pastilah ia akan kekerohan apabila tiba di muara.Keheningan di muara akan menjernihkan laluan aliran yang keroh.Hidup ini ada keroh ada jernihnya.

Assalamualaikum. dan salam ilmu untukmu. Wirawati tidak akan mengaku tewas untuk berhadapan dugaan yang merejam.

wan fara said...

sayangg!!
jangan pergii~~
hhii
fuzahhh yg farah kenal kuat laa..
jgn la cmnii

org sbnarnya sgt respect ngan fuzah
smgt n kecekalan kuattt =)
farah pn xmmpu jd cam fuzahh tau
siyes..
kuatkan smgt k?
perjalanan masey jauhhh

world needs u!

=)

ainunlmuaiyanah said...

jgn putusa asa tau..
sebab kalau tak leh bawa kt kampus kita boleh bawa masa kat organisasi luar..
jgn putus semangat.
golongan kurang komersil macam kita ni mmg bnyak halangan kan..

FuzAma said...

mansaari: -speechless-

wan fara: segala puji bagi Allah...isk3...ni yg wat lg rindu kat fara ni!

ainunl: itulah dunia...impian tak seindah kenyataan...thanks soooo muchh!!