Tuesday, November 18, 2008

Rindunya!

Pauline Chin Huey Ling . dia yg dah aku anggap mcm kakak aku sendiri. tmbh lagi kami sama2 dari satu negeri & daerah. semakin membara la semangat asabiyah hijau kuning ni. bekas student USM jg yg jadi research officer merangkap officemate aku. kami ni mmg pasangan sejoli la. sampai En. Zul (ketua pen. pendaftar) pernah kata, 'di mn ada Pauline, di situ ada Mahfuzah'.

Pauline Chin Huey Ling. 27 thn. masih bujang. beragama kristian. alim tau orgnya. rajin pergi camp2 agama. baca bible. kdg2 kami share pasal kepercayaan masing2. yela. tak sma kita tahu kan. aku pun sk terang psl Islam pd non muslim. baru aku sedar banyak yg aku tak tau. dan soalan2 mereka ni mmbantu aku lebih percaya dan yakin pd Islam. buat aku lbh nmpak betapa indahnya Islam.
Pauline Chin Hue Ling. jujur orgnya. apa yg dirasa. itulah yg dikata. sangat rajin. selalu dtg office awal dan balik lambat. sangat komited. walu tak tahu tapi bersedia utk belajar. tak segan walu slalu kena dibetulkan bhs melayunya oleh aku. dia pun baik hati. masa awal2 aku masuk dan blm dapat gaji (even dah dpt gj pn) dia selalu belanja aku mkn. tak berkira orgnya. kdg2 segan jg. tapi dlm hati je. heee...dia pun cukup caring. selalu tnya psl gaji aku. dah dpt ke blm. psl study aku. blh ke tak blh.

Pauline Chin Huey Ling. walupun cepat gelabah. mudah risau. dan kelam kabut. tapi itulah dia yg sebenarnya. aku kagum dgn semangat dia. sentiasa mahu melakukan yg terbaik. dan kami saling sokong menyokong. selalu jg berkongsi rasa. ee...gossip la..apa lagi...

tapi...malang tak berbau. satu petang. lepas raya puasa. lepas balik kerja.Pauline accident sikit. kaki dia patah. walupun tak teruk sangat. tapi dah sebulan dia mc. so...skrg..aku sorg2. nasib baik ada Chin Chin. haii...cepat sembuh ya Pauline. blh kita kerja sama2. pegi survey kantin. smbg2 dgn makcik2 kantin. buat kempen. pegi mkn b gosip2. rindunya!


2 JempuTlah BerbisiK:

hamz86 said...

ala so sweet.. kalaulah aku ada kawan cam ni disisi aku.. tapi aku ader sorang tapi dia kat uk.. :((. sekarang ni kmputer aku best friend aku, komputer dia best friend dia.. so kami dapat berkontek

FuzAma said...

hamz86: :)...Allah sentiasa bersamamu.