Friday, November 21, 2008

Lelaki idaman?!

aku pernah ditanya soalan ni.

"fuzah, ko nak lelaki yang mcmn"

Oh..mestila yg hensem. yg banyak duit. ha..kalau blh anak yatim piatu.

"sebab?"

sebab kalau hari raya je mesti selalu balik umah aku..hahahahha.

maka beredarlah org yg bertanya soalan tu dari aku. sebabnya...aku tak akan pernah serius menjawab soalan tu.heee...

btw. siapalah aku ni yg nak letakkan list utk syarat2 bakal suami aku nanti. dah tertulis kan siapa dia. so...baik buruk dia. terima sj seadanya. kerna aku cuma insan biasa. begitu jg dia. dan penasihat cinta aku jg pernah berkata.

"lelaki ni kalau dah solat cukup, puasa pun ok, blh baca Quran. oklah tu"

wah...mcm tu je?ermm...ntahla..kadang2 pernah aku duduk sorang2 and tulis ciri2 lelaki idaman. tahu apa yg aku tulis.

kosong.

tak tertulis aku ciri2 lelaki idaman. aku rasa. kita blh tulis berjuta2 ciri lelaki idaman kita. tapi bila kita dah suka kat org tu. dah jatuh cinta. mgkin hanya beberapa ciri shj yg dipenuhi. manusia kan tak sempurna. Hanya Allah yg mengetahui siapa yg terbaik utk kita. Dia sj yg memahami siapa yg paling sesuai utk melengkapkan dan menyempurnakan diri kita.

dan aku tidak mencari insan yg sempurna. tetapi aku mencari insan yg menyempurnakan diri aku. kekurangan aku ditutupi dgn kelebihan dirinya. dan kelemahan dirinya dilindungi dgn kekuatan drku.

Jadi. hanya itu... ciri-ciri lelaki idamanku.

6 JempuTlah BerbisiK:

kerol said...

da ada calon ke fuzah? ke posting ni satu taktik ko nak memancing lelaki2 di luar sana. ahaks. hahaha

FuzAma said...

HAHAHAHA...apa-apa aje!

wan fara said...

hihi kslau pancing pn pe salahnya kan fuzaaahhh huhu
ala kalau tak pancing pn fuzah da mmg hot, hihi
peace

FuzAma said...

alamak farah...bahaya hot-hot ni...tapi takpe..bak slogan xfresh fm. 'kami tak hot tapi cool'

ainunl.muaiyanah said...

nak pilih lelaki sebab kesederhanan dan melengkapi apa yang kurang..

hehehe

FuzAma said...

dah jumpa ke?heee..Insyallah. dah tercatat di Lauh Mahfuzh.